bekeken: 892 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Oud-werknemer neemt Automobielbedrijf Veldman over

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 16 mei 2018, 12:41

Leestijd: 1 minuut

Na 28 jaar werknemer te zijn geweest van Automobielbedrijf Veldman in Stadskanaal heeft Hendrik de Wit onlangs het bedrijf overgenomen. Het bedrijf gaat verder onder de naam Autobedrijf H. de Wit.

Lukas en Anny Veldman gaan met pensioen. Zij blijven nog enkele weken betrokken bij de overgang naar de nieuwe eigenaar. Daarna is Hendrik de Wit de enige in het autobedrijf en moet hij dus ook zelf de telefoon opnemen. “Die heb ik doorgeschakeld naar mijn mobiel, dus dat is geen probleem.”

Mazda

Het bedrijf is gespecialiseerd in Mazda en Hyundai. “Dat komt omdat Veldman tot 2012 Mazda-dealer was. Toen Mazda is gestopt met de kleine hoogzitters hebben wij vrij veel i10’s en i20’s verkocht van Hyundai. Die hebben we inmiddels ook in onderhoud. Daarnaast doen we onderhoud in alle merken. Ik heb nu bijvoorbeeld een Renault op de brug staan.”

Garageformule

Veldman heeft wel ooit gekeken naar de aansluiting bij een garageformule, maar heeft nooit de stap gewaagd. Ook Hendrik de Wit heeft zijn bedenkingen. “Je bent ineens verplicht om onderdelen te gaan kopen bij mensen die je nog nooit hebt gezien. Ik wil regionaal zaken doen, met mensen die ik ken en die ik vertrouw.”

Onderdelen kocht Veldman vooral in bij Lantinga, Brezan en Roskamp. Kennelijk hebben deze partijen nooit een aantrekkelijk voorstel kunnen doen voor aansluiting bij een garageformule. “Inmiddels denk ik er wel zachtjes aan, ja.”

Foto Google

Tags: , , , ,

1 op de 6 ziek door werken met…Verhuizing voorraad ABS…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties