bekeken: 1708 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Personeel Shell gaat hybrides rijden

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 september 2017, 13:39

Leestijd: 1 minuut

Shell-personeel dat in aanmerking komt voor een auto van de zaak zal zich gaan voortbewegen in hybrides. De keuze is een weerspiegeling van de veranderde visie van het brandstofconcern op aandrijving anno 2017.

In juli van dit jaar haalde ceo Ben van Beurden wereldwijd de krantenkoppen, door in een interview te melden dat zijn volgende voertuig elektrische aandrijving zal hebben. Later bleek dat overigens een Mercedes-Benz S500e.

Slager

In een van de vele reacties werd Van Beurdens uitlating vergeleken met die van een slager die besluit vegetariër te worden. Tijdens een recente bijeenkomst van het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology heeft de directeur Technology van Shell, Harry Brekelmans, de uitlating van zijn baas genuanceerd: het gaat niet zozeer om een persoonlijke keus als wel om Shell’s nieuwe, bedrijfsbrede company-car-policy. En er komen geen full electric modellen maar hybrides.

Ook Brekelmans zelf zal er een krijgen. “Ben’s volgende auto is inderdaad een elektrische. Maar hij heeft keer op keer benadrukt dat fossiele bronnen nog tientallen jaren deel zullen uitmaken van de brandstofmix. Daarom is zijn volgende auto een hybride, geen EV.”

Transitie

Shell ontkende jarenlang de relatie tussen klimaatverandering en voertuigemissie. Ook de noodzaak van elektrisch vervoer werd lange tijd weggewoven. Volgens Brekelmans waren de opmerkingen van zijn ceo bedoeld als signaal dat ook wat Shell betreft sprake is van een transitie. Met als nuancering, getuige de bewuste keuze voor hybrides, dat fossiele brandstoffen heus niet op korte termijn worden weggevaagd. “Ze zullen voorlopig nog wel even naast elkaar bestaan”, aldus Brekelmans.

Tags: , ,

Huismerk winterband soms beter…BMW pakt vier…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties