bekeken: 518 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Pleidooi Acea voor actieve veiligheidssystemen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 mei 2018, 14:13

Leestijd: 1 minuut

De koepelorganisatie van Europese autofabrikanten Acea roept op tot een sterkere focus op het inzetten van actieve veiligheidssystemen ter voorkoming van ongevallen.

actieve-veiligheidssystemenPassieve veiligheidssystemen, zoals airbags en kreukelzones, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan veiliger verkeer, zo stelt Acea. Actieve veiligheidssystemen, zoals autonoom remmen of lane departure warning, kunnen gevaarlijke situaties zelfs voorkomen. Ook kunnen ze in gevaarlijke situaties de bestuurder helpen op een juiste manier te reageren, zo stelt Acea.

Lage instap

De koepel baseert zich daarbij op een analyse van ongevallenstatistieken door het Transport Research Laboratory (TRL) en het Centre Européen d’Etudes de Sécurité et d’Analyse des Risques (Ceesar). Bij ongevallen met trucks waarbij beperkt zicht een bepalende factor speelde, blijken camera’s en sensoren die het gezichtsveld van de bestuurder te vergroten zeer effectief te zijn. Ze zijn zelfs 50 procent effectiever in het reduceren van ongevallen dan trucks ombouwen naar een lage instap.

Tags: , ,

Nieuwkoop Automotive gesplitst…Bovag richt sectie op voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties