bekeken: 889 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

PMT: ‘Korten op pensioenen past niet bij ons’

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 18 juli 2019, 11:07

Leestijd: 1 minuut

De sterk gedaalde rente baart ook pensioenfonds PMT zorgen. “De verwachting bij PMT was dat een verlaging van de baan zou zijn met het bereiken van het pensioenakkoord.”

Benne van Popta, voorzitter van PMT, reageert verrast op de verslechterde financiële toestand voor pensioenfondsen in Nederland. “PMT kijkt nu tegen verlagingen aan, die overeenkomen met de verwachte verlagingen ten tijde van het bereiken van het pensioenakkoord. Wij gaan er van uit dat deze onverwachte wending in de stuurgroep veel aandacht zal krijgen. Het kan toch niet zo zijn dat de politieke toezegging om niet te verlagen door recente ontwikkelingen op de financiële markten van tafel is. Verlagen past niet bij het nieuwe pensioenakkoord, vinden onze deelnemers.”

Dekkingsgraad

Feit is dat door de dalende rente de dekkingsgraad van PMT tot onder de vereiste 100 procent is gedaald tot 97,1 procent. Daarmee blijft de kans aanwezig dat de pensioenen van de deelnemers van PMT in 2020 verlaagd moeten worden. De hoogte van een eventuele verlaging wordt duidelijk na 31 december 2019.

Tags: , ,

Record aantal innovaties op…Protean maakt wiel 360 graden…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties