bekeken: 2341 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Politie arresteert dieven auto’s en onderdelen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 29 januari 2019, 16:20

Leestijd: 1 minuut

Maandenlang onderzoek naar grootschalige diefstal van auto’s en auto-onderdelen heeft vanochtend (29-1) geleid tot de aanhouding van vijf mannen van 46, 35, 34, 27 en 25 jaar uit ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen. Dat meldt de politie op haar landelijke website.

De aanhouding volgt op een sterke regionale diefstaltoename, in een paar maanden tijd. Met name Volkswagens bleken in de periode eind vorig jaar in trek. Niet alleen werden complete auto’s gestolen, in veel gevallen werden voertuigen ook volledig gestript. Daarbij ging het om koplampen, airbags en bumpers. Ze vormen het resultaat van minstens twintig maar mogelijk nog meer diefstallen in ’s-Hertogenbosch. Ook elders sloegen de dieven toe, zoals medio december in Waalwijk. Daar werden drie gestripte auto’s gevonden die kort tevoren waren gestolen en inmiddels geen airbags, wielen en motorkap meer hadden. De politie legt een verband met de vanochtend aangehouden groep mannen.

Locaties

Observatie van het vijftal wees uit dat vaak gebruik werd gemaakt van garages of loodsen in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Op die plekken werden de gestolen auto’s gestript. Vorige week deed de politie een inval en nam ze in een gehuurde loods drie auto’s en verschillende onderdelen in beslag. Bij de woningdoorzoekingen van dinsdagmorgen trof de politie onder meer ‘jammers’ aan (om GPS-signalen te blokkeren), een vuurwapen en gereedschap voor inbraak. De vijf mannen zitten vast en worden verhoord. De politie sluit in deze zaak nieuwe arrestaties niet uit.

Foto: politie

Tags: , , , , ,

Gates verbetert online…Schadehersteller niet…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties