Aanbod EV’s bij Autoscout stijgt 80 procent

De website van Autoscout24 bevatte vorige maand zesduizend gebruikte elektrische voertuigen. Dat is tachtig procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De subsidie van de overheid heeft hier “ongetwijfeld” een belangrijke rol in gespeeld, zegt country manager Rachel Gómez y Maseland.

Tesla Model S is de populairste EV bij AutoScout24. Het merk staat ook op nummer vier (Model X) en vijf (Model 3). De lijst wordt volgemaakt door de Audi e-tron (2), BMW i3 (3), VW e-Golf (6).Renault ZOE (7), Porsche Taycan (8), Nissan Leaf (9) en Mercedes EQC 400 (10). De gemiddelde prijs van een elektrisch voertuig was bij de occasionsite 39.573 euro. Ten opzichte van juli daalde deze prijs licht, met 1,44 procent.

In augustus dit jaar werden bij Autoscout24 advertenties in de categorie ‘elektrische auto’ 66 procent vaker bekeken dan in de maand ervoor. De goedkoopste in de top tien is de Renault ZOE (gemiddelde verkoopprijs 21.783 euro). De duurste is de Porsche Taycan (185.903 euro).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *