Autobedrijf zet inbraak op Facebook

Uit frustratie over de zoveelste ongenode gasten in zijn autobedrijf en naastgelegen woning heeft ondernemer Klaas Hobo uit Brakel de betreffende beveiligingsbeelden online gezet. Ook looft hij een beloning van vijf mille uit aan degene wiens tip tot vervolging van de daders leidt.

Hobo is met vakantie als hij het telefoontje krijgt van de alarmcentrale. Of het hier daadwerkelijk gaat om inbraak in de juridische zin is onduidelijk. Het bedrijfspand was zelf niet geheel afgesloten. Achter een niet afgesloten deur lagen echter geen kostbaarheden. Behalve het bedrijfspand werd ook de naastgelegen woning doorzocht. Volgens de ondernemer is er weinig ontvreemd.

Facebook

Met de Facebookactie hoopt bij niet alleen daadwerkelijk daders te kunnen oppakken. Het is ook bedoeld als signaal naar andere kwaadwillenden. Na alle andere ervaringen is Hobo het inmiddels wel zat. Op Facebook is op het moment van schrijven het bericht al meer dan 725 keer gedeeld, de video zelf al zestigduizend keer bekeken.

Mercedes-specialist

Autobedrijf Klaas Hobo in Brakel is gespecialiseerd in het merk Mercedes. Als zodanig heeft het bedrijf zich ook aangesloten bij het netwerk van Mercedes-specialisten MBSG. In 2012 stond hij vanwege zijn toenmalige nieuwbouw met een reportage in Aftersales Magazine. klaas-hobo-inbraak_04