Chery introduceert nieuw merk op IAA

Chery, wat export betreft de grootste Chinese autofabrikant, wil binnen enkele jaren een nieuw merk personenauto’s introduceren op de Europese markt. Het eerste model zal een compacte suv zijn, dat zal worden onthuld tijdens de IAA Motor Show in Frankfurt op 12 september 2017.

Chery is nog bezig met de verkoopmogelijkheden voor het merk te onderzoeken. Voorzitter Steven van Eijck van de Rai Vereniging vindt het dan ook moeilijk om precies te kunnen duiden wat de introductie van Chery zal betekenen voor de Europese, laat staan de Nederlandse markt. “De Europese consument is kritisch en ze zullen dus ook echt met een goed product moeten komen. Omdat daar nog niet zo veel over bekend is, valt daar ook moeilijk iets over te zeggen. Maar op het gebied van mobiliteit in het algemeen wordt China een wel steeds een grotere speler. Ook deze introductie lijkt een serieuze zaak te zijn, dus we zullen daar echt wel rekening mee moeten gaan houden. Voor de consument is het natuurlijk goed. Die heeft alleen maar meer keuze.”

Productie

Chery heeft vier productielocaties in China, waar jaarlijks meer dan een miljoen voertuigen worden geproduceerd. Buiten China beschikt Chery nog eens over tien productielocaties en zo’n 1200 verkoop- en servicevestigingen, tegenover 500 in China. Nieuwe design- en ontwikkelingscentra in Europa moeten de wereldwijde verspreiding van Chery verder versnellen.

Meerdere segmenten

“Binnen enkele jaren willen we een heel portfolio aan voertuigen introduceren op de Europese markt, in meerdere segmenten, met een verscheidenheid aan elektrische aandrijvingen”, legt Chery-topman Anning Chen uit. De autofabrikant heef plannen voor zowel hybride elektrische voertuigen als plug-in hybrides en batterij elektrische voertuigen. “Ons merk richt zich in het bijzonder op onbevooroordeelde, jonge consumenten met producten die kwaliteit bieden, aandrijflijnen met lage of geen uitstoot en een emotionele binding met de klant. Alle voertuigen van Chery die in Europa verkocht zullen worden, zullen beschikken over vooraanstaande vormen van connectiviteit, zijn een plezier om in te rijden, bieden flexibele, ruime interieurs en bieden de mogelijkheid om ze aan te passen aan persoonlijke wensen”, aldus Anning Chen, die ook verzekert dat zijn klanten kunnen rekenen op een hoge kwaliteit van zowel product als aftersales.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters