Covid-19 bevordert komst digitale dealer

Dealerholding Emil Frey is in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk al heel ver met het digitaliseren van het verkoopproces voor een nieuwe auto. Emil Frey ziet met name in de coronacrisis een factor die de digitale projecten versnelt.

Dat meldt het Duitse vakblad Autohaus naar aanleiding van een interview met Emil Frey-topman Wolfgang Kopplin.

Voor de online verkoop van nieuwe auto’s is Emil Frey in april gestart met enkele nieuwe handelsplatformen: emilfrey.ch in Zwitserland, emilfrey.de in Duitsland en emilfrey.ch/fr in Frankrijk. In het interview zegt Wolfgang Kopplin dat Emil Frey al enkele jaren geleden is begonnen om online transacties mogelijk te maken. “Door de Covid-19-situatie hebben we veel dingen versneld om klanten een uitgebreid digitaal proces te kunnen aanbieden, zoals een chatfunctie”, aldus Kopplin tegenover Autohaus.

Het doel is uiteindelijk het hele proces, van selectie, inruil, financiering etc. tot aan de levering online te laten verlopen. Emil Frey merkte dat veel klanten die het online adviseerde, de wens hadden om zoveel mogelijk online te handelen. “We spreken van de digitale autodealer. We bieden alle traditionele processen die worden gebruikt door traditionele autodealers in gedigitaliseerde vorm aan. Alleen de overdracht regelen we persoonlijk.”

Nederland

Nog niet alle processen zijn gedigitaliseerd. Leasen en inruilen verloopt nog niet geheel digitaal, maar daar wordt aan gewerkt. Ook in Nederland biedt Emil Frey, de dealerholding waar onder meer Nefkens Peugeot, Ekris BMW/Mini en Hyundai Wittenberg onder vallen, de mogelijkheid om de aankoop van een nieuwe auto zoveel mogelijk online af te handelen. Verder bestaat de mogelijkheid dat de betreffende dealer voor een proefrit aan huis komt en desgewenst levert hij de nieuwe auto aan de voordeur af.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3963 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *