Eisenpakket EASA voor Pal-V definitief

De Europese autoriteit voor luchtvaartveiligheid EASA heeft het definitieve pakket van eisen gepubliceerd waaraan vliegende auto’s zoals de Pal-V moeten voldoen.

De lijst is in samenwerking met Pal-V opgesteld, een samenwerking die al dateert van 2009. Het is ook de reden waarom de fabrikant van vliegende auto’s uit Raamsdonksveer de publicatie ziet als een belangrijke volgende stap in het uiteindelijk op de weg/in de lucht brengen van de Pal-V Liberty.

Veiligheid

Mike Stekelenburg: “Veiligheid is het allerbelangrijkste in de ontwikkeling van de Liberty. We hebben het voorrecht om daarin samen te werken met topexperts van EASA. Hun hoge veiligheidsstandaards maken het mogelijk om de Liberty professioneel te exploiteren. Vanaf het begin hebben we de Liberty gebouwd in overeenstemming met bestaande regelgeving. Deze strategie is nu eenmaal de snelste weg naar de markt.”

Praktijkdemonstratie

De volgende en laatste stap in het naar de markt brengen van de vliegende auto bestaat uit een demonstratie. Dan moet in de praktijk blijken dat de Pal-V Liberty inderdaad aan alle 1500 vereisten uit het pakket van eisen voldoet. Het typecertificaat van EASA is geldig voor het gebruik van de vliegende auto in Europa en 80 procent van de rest van de wereld, waaronder de VS en China.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.