Kia met Sjoerd Knipping volledig elektrisch

Sjoerd Knipping, die begin 2021 toetrad tot het team van Kia Europe, is gepromoveerd tot vicevoorzitter van de nieuwe divisie marketing en product. Deze divisie heeft als doel de strategische langetermijnplannen van Kia op het gebied van duurzame, elektrische mobiliteit te realiseren.

Knipping werkt inmiddels tien jaar bij Kia. Sinds januari 2021 is hij als directeur product en planning bij Kia Europe medeverantwoordelijk voor het uitzetten van de productstrategie van Kia in Europa. Bij Kia Nederland heeft hij verschillende marketing- en salesfuncties bekleed, waaronder die van commercieel directeur.

Volledig elektrisch

Knipping gaat in zijn nieuwe functie het marketing- en productteam leiden en gaat zich richten op de afstemming tussen de marketingstrategie en de line-up van elektrische modellen. De eerste volledig elektrische Kia, de EV6, bereidt voor Kia de weg naar louter volledig elektrische auto’s in Europa tegen 2035.

Sjoerd Knipping over zijn promotie: “Ik ben verheugd dat ik deze prachtige kans heb gekregen om de toekomst van het merk Kia de komende jaren helpen vorm te geven. Kia loopt voorop in de verschuiving naar e-mobiliteit. We willen het recente momentum voortzetten met veel nieuwe producten en ons ontwikkelen tot leider in duurzame mobiliteitsoplossingen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *