Tesla mogelijk van beurs, handel stil

Grote beroering ontstond gisteren toen Tesla-topman Elon Musk bekendmaakte dat hij van plan is het aandeel Tesla van de beurs te halen. De handel in het aandeel moest zelfs tijdelijk worden gestaakt.

Geheel in de geest van de Amerikaanse president Trump maakte Musk zijn beslissing om Tesla bij een aandelenkoers van 420 dollar van de beurs te halen niet bekend tijdens een aandeelhoudersvergadering, of tijdens een persconferentie, maar via Twitter.   Klaarblijkelijk heeft Musk ook al de financiering rond om de aandelen van de beurs te halen. Musk tweette later dat hij hoopt dat alle huidige investeerders bij Tesla betrokken zullen blijven, ook als Tesla niet meer aan de beurs genoteerd staat. Op een tweet van journalist Fred Lambert of Musk van plan is zijn aandelen te verkopen en zich uit het bedrijf terug te trekken als het van de beurs gaat, antwoordde Musk dat hij dat niet van plan is.

Handel stilgelegd

Het aandeel Tesla was door de bekendmaking flink in beweging. Het schommelde in waarde ergens tussen de 339 en 387 dollar. De handel in het aandeel moest zelfs enkele uren worden stilgelegd. Het aandeel sloot gisteren uiteindelijk op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq bijna 11 procent hoger op 379,56 dollar. Daarmee is het nog ver verwijderd van de door Musk geopperde 420 dollar. Een eventuele beursexit heeft bovendien de goedkeuring nodig van de huidige aandeelhouders. Of de wens van Musk werkelijkheid wordt, valt dus nog te bezien.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3591 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters