Online occasionverkoop augustus -5,4 procent

De online verkoop van occasions door het autobedrijf aan de consument daalde in augustus 2021 met 5,4 procent ten opzichte van augustus 2020. Over de eerste acht maanden van 2021 is er wel een stijging ten opzichte van 2020 (+3,7 procent), maar die is minder groot dan in andere Europese landen.

Dat concludeert Indicata, onderdeel van Autorola, op grond van de jongste cijfers. Indicata ziet tevens een duidelijk opwaartse trend in de verkoop van elektrische occasions. Die is in augustus namelijk 34 procent hoger dan in juli en maar liefst 117 procent hoger dan in augustus 2020. Indicata ziet daarbij nauwelijks verschil in de statijd van elektrische auto’s (volledig elektrische en hybride) ten opzichte van benzine- en dieselvoertuigen.

Best verkocht vs. snelst verkocht

Hoewel de Volkswagen Polo de best verkochte auto is tot vier jaar oud, staat dit model gemiddeld 58,8 dagen op voorraad. De snelst verkopende auto in augustus was de Toyota Auris, met 41,4 stadagen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *