bekeken: 585 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Rocar-Tech organiseert avonden Digital ADAS

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 28 mei 2019, 11:47

Leestijd: 1 minuut

Equipmentleverancier Rocar-Tech organiseert in juni en juli (gratis) informatieavonden over de kalibratie van rijhulpsystemen – en met name het nieuwe Digital ADAS van Brainbee.

De locaties zijn respectievelijk Den Haag (25 en 26 juni, ROC Mondriaan), Assen (3 en 4 juli, TT-Circuit) en Eindhoven (9 en 10 juli, Vakcollege Eindhoven). Na ontvangst begint om 19.00 uur het officiële programma, met een live demonstratie op een voertuig. Rond 21.00 uur wordt het avondje-ADAS beëindigd. Aanmelden kan op de website van Rocar-Tech.

Paneel

Rijhulpsystemen vormen een complex netwerk, dat zowel bij herstelwerk als bij routinematig onderhoud opnieuw moet worden gekalibreerd. Universele werkplaatsen kampen volgens Rocar-Tech vaak met het probleem dat voor elke te kalibreren sensor een ander paneel nodig is. Dit brengt aanzienlijke investeringskosten met zich mee.

De oplossing van Brainbee/Mahle Aftermarket werkt met een groot scherm, waarop de monteur vóór het voertuig diverse borden voor kalibratie kan projecteren. Het gepatenteerde systeem bespaart volgens de fabrikant ruimte en de aanschaf van een reeks ADAS-borden. Kloppend hart is het diagnosesysteem de Connex, die de resultaten berekent en weergeeft. Het kan constant worden bijgewerkt en geïntegreerd met voertuigen die geleidelijk één of meerdere ADAS-systemen zullen gebruiken. Vanaf 2022 zijn in Europa enkele actieve rijhulpsystemen verplicht bij alle nieuwe typegoedkeuringen.

Tags: , , , , , ,

Alle Vakgarages zijn Groen…Eeneiige tweeling runt 40 jaar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties