fbpx
bekeken: 1429 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Rogier Kroymans manager Karma Europa

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 2 september 2019, 15:28

Leestijd: < 1 minuut

Autofabrikant Karma heeft Rogier Kroymans voor de Europese markt aangesteld als vice president sales en netwerkontwikkeling. De Nederlander moet de weg plaveien voor de elektrische auto Revero GT Luxury, te introduceren in 2020.

Op dit moment wordt Karma (een voortzetting van Fisker Karma) gedistribueerd door 22 dealers in de VS, Canada en enkele selecte exportmarkten. “Om succesvol te zijn in de niche van luxe elektrische voertuigen moeten we distributiepunten inrichten op de juiste locaties, voorbereid op de veeleisende autokopers van de toekomst”, zegt Karma-topman John Maloney.

Volgens hem beschikt Kroymans over de juiste bagage, gezien de commerciële en leidinggevende ervaring bij tal van merken (Aston Martin, Jaguar, Ferrari, Cadillac, Alfa Romeo, Tesla). Hij begon zijn loopbaan in 1994 als verkoopadviseur bij Ferrari Import Kroymans. Voor zijn overstap naar Karma was hij onder meer mondiaal verkoopdirecteur van het Nederlandse XCOR Expeditions, een commerciële ruimtevaartorganisatie.

Design

“Dit is misschien wel de meest cruciale periode in de geschiedenis van Karma Automotive”, zegt Kroymans. “Met de lancering van de Revero, in 2021 gevolgd door een volledig nieuw EV-platform, heeft het merk enorm veel potentieel op de Europese markt. Het design en vakmanschap zullen de netwerkpartners aanspreken die we nodig hebben om te groeien.” Bij het in Californië gevestigde Karma werken bijna duizend mensen. De komende Revero GT wordt aangedreven door twee elektromotoren.

Tags: , ,

Autoverkoop augustus daalt met…Chinese EV-SUV alleen te…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties