bekeken: 1162 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

S-klasse domineert F-klasse

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 17 juli 2017, 14:40

Leestijd: 1 minuut

In het F-segment is bijna een derde van alle auto’s een Mercedes S-klasse. In totaal omvat de Nederlandse ‘lower luxury-markt’ zo’n dertigduizend exemplaren. Voor de werkplaats een relatieve exoot, maar de complexe techniek vraagt wel het uiterste van het team.

Dat en meer leert de nieuwste aflevering van Wagenparkstatistiek (powered by RDC) in Aftersales Magazine.

Veruit de meeste exemplaren zijn van de bouwjaren 2005 en 2006. De combinatie van toenemende leeftijd met veelal minder kapitaalkrachtige klandizie kan de werkplaatsen voor lastige situaties stellen. Technisch geavanceerde auto’s die meerdere eigenaren achter de rug hebben maar niet altijd onderhoud en reparatie volgens het boekje kregen – het kan storingen opleveren die minder alledaags zijn.

De analyse leert verder dat in de F-categorie het kleurpalet iets afwijkt van het gemiddelde. Zo is grijs minder populair en groen juist veel gangbaarder (British Racing Green op de XJ’s?). Ook blauw en zwart hebben hier grotere marktaandelen dan in het totale wagenpark.

Meer wetenswaardige details over het F-segment vindt u in de nieuwste editie van Aftersales Magazine.

Tags: , ,

Dekra koopt circuit voor tests…BMW i Ventures in online…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties