18 auto’s wegwerkers aangereden in 2018

In 2018 zijn in totaal achttien auto’s van weginspecteurs aangereden tijdens het uitvoeren van hun werk. Dat is een stijging van 50 procent ten opzichte van de twaalf keer dat het misging in 2017.

Dat laat Rijkswaterstaat weten. Rijkswaterstaat noemt het een zorgelijke ontwikkeling en roept weggebruikers op altijd alert te zijn.

Rood kruis

Met name het negeren van rode kruizen boven de weg is al langer een probleem. Rijkswaterstaat neemt daar sinds 2014 ook maatregelen tegen. Op bijna veertig plekken staan inmiddels borden langs de weg met de tekst “Bij rood kruis: rijstrook DICHT”.

BOA

Verder handhaaft de politie actief en hebben vijftig weginspecteurs een BOA-status. Zij mogen boetes uitdelen voor het negeren van rode kruizen. In 2018 werd dat zo’n 1650 keer gedaan. Vervolgens wordt het aantal inspecteurs met een BOA-bevoegdheid verhoogd naar honderd en komt er extra voorlichting in de vorm van de Mono-campagne. Die roept automobilisten op om zonder afleiding te rijden en de aandacht alleen op de weg te richten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters