Automechanika Body & Paint WK

Anthony Fryett uit het Verenigd Koninkrijk is de eerste finalist van het WK Autospuiten, volgend jaar september tijdens Automechanika Frankfurt. Een reeks voorrondes op andere continenten moet de komende tijd resulteren in vijf finalisten.

Fryett kreeg tijdens Automechanika Birmingham de handen van de jury op elkaar voor zijn ontwerpcreativiteit en technische vaardigheden, toegepast op een motorkap. Hij investeerde naar eigen zeggen zo’n honderd arbeidsuren, met als thema de doorlopend veranderende Britse cultuur (foto). Tussentijds plaatste hij de bonte motieven en geometrische vormen op zijn eigen Instagram-kanaal. Enkele van zijn volgers vermeldde hij op de motorkap. Andere deelnemers verbeeldden de Union-Jack-vlag (goed voor de publieksrijs), Brexit en een klaproos ter herinnering aan slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Behalve de vakjury konden ook beursbezoekers en thuisblijvers hun stem uitbrengen op de kandidaten. Dat deden zo’n duizend personen. De volgende voorrondes vinden plaats tijdens de Automechanika’s Johannesburg, Shanghai, Dubai en Mexico City. Sponsors van de wereldwijde wedstrijd zijn Octoral, DeBeer Refinish en SATA.

Op 10 september verzorgt Automotive Insiders het Nationaal Schadecongres. ‘De prijs van kwaliteit’.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *