Autotech Alliantie sluit zich aan bij ADAS Alliantie

De Autotech Alliantie heeft zich aangesloten bij de ADAS Alliantie. Hierin hebben zich inmiddels meer dan zestig organisaties verenigd met als doel het veilig gebruik van slimme rijhulpsystemen (ADAS) te verhogen.

In de Autotech Alliantie hebben zich schadeherstellers verenigd die autoschades willen repareren ‘zoals de autofabrikant dat bedoeld heeft’, inclusief vakkundig herstel van eventuele schade aan slimme rijhulpsystemen, ADAS. “Wij maken ons ongerust over de kennisachterstand op autoschadegebied in Nederland omdat auto’s technisch steeds gecompliceerder worden. Dan heb je specifieke kennis en specialisten nodig en daar schort het nu nog aan”, zegt Hans Musters, voorzitter van de Autotech Alliantie. “Daarom heeft de Autotech Alliantie met diverse opleidingsinstituten al afspraken gemaakt om hoogwaardige opleidingen te ontwikkelen. De inhoud daarvan wordt afgestemd met de leden, autofabrikanten en in sommige gevallen ook overheden en andere belanghebbenden.”

Regie

“Veel organisaties zijn al druk bezig met allerlei acties rondom ADAS. De ADAS Alliantie wil graag meer regie voeren en die acties zo goed mogelijk coördineren. Dat verhoogt de efficiency”, zegt Paul Molenaar, voorzitter van de ADAS Alliantie. “Om onze doelstelling te bereiken moeten we samen nog grote inspanningen verrichten, op allerlei vlakken. Daarbij kunnen we de inzet van de AutoTech Alliantie goed gebruiken. Deze enthousiaste ondernemers hebben op hun vakgebied een paar uitstekende initiatieven genomen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2902 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *