Duurzaam Schadeherstel Nh1816 Verzekeringen

Verzekeraar Nh1816 heeft het manifest Duurzaam Schadeherstel ondertekend, als signaal naar de schadeherstellers waarmee operationeel wordt samengewerkt om schades op een duurzame manier te herstellen.

Nh1816 werkt vanuit de coöperatieve gedachte: niet de winst maar het belang van haar stakeholders is het vertrekpunt. Een deel van de winst wordt samen met lokale adviseurs gestoken in goede doelen. Ook regionale en grotere landelijke doelen krijgen financiële ondersteuning. Het herstel van schades conform de principes van duurzaamheid past volgens de verzekeraar binnen die gedachte.

In een toelichting zegt Hans de Waard manager verzekeringen (links op de foto): “Schade is al vervelend genoeg, laten we vooral niet ook nog het milieu en de samenleving daarmee belasten. Wij willen graag een duurzame relatie aangaan met schadeherstellers, maar dat kan alleen als zij duurzaam repareren.”

Bestuursvoorzitter Harry Filon van stichting Duurzaam Repareren is verheugd met de ondertekening. “Het is van belang dat verzekeraars en andere opdrachtgevers het signaal afgeven dat zij alleen zaken willen doen met duurzame bedrijven. Men kan dit zien als het nemen van de verantwoordelijkheid in de waardeketen, maar het is natuurlijk ook zo dat bedrijven die duurzaam repareren hen continuïteit bieden.” 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *