Focwa: ‘Keuze voor kwaliteit was de juiste’

Met de introductie van de Focwa Standaard heeft brancheorganisatie Focwa een duidelijke keuze gemaakt voor kwaliteit. Die keuze is de juiste gebleken, concludeerde voorzitter Peter Brussel tijdens het Focwa-congres op 4 oktober in Amersfoort.

De introductie van de Focwa Standaard was het grote evenement tijdens het congres van vorig jaar. De standaard moest een gelijk speelveld creëren voor alle leden, met duidelijke eisen aan de te leveren kwaliteit. Daarnaast zijn er allerlei specialismen als ruitherstel, uitdeuken zonder spuiten, spot repair etc. waarvoor bedrijven zich inmiddels ook kunnen certificeren.

700 gecertificeerden

Volgens voorzitter Peter Brussel blijkt uit de acceptatie van de Focwa Standaard dat de keuze voor kwaliteit een juiste keuze is geweest. Op dit moment zijn ruim zevenhonderd Focwa-bedrijven gecertificeerd voor de standaard. Daarmee is het duidelijk een groter succes dan Hiqure, de inmiddels verlaten kwaliteitsnorm. Het grote verschil daarmee is volgens Femke Teeling dat de Focwa Standaard samen met opdrachtgevers tot stand is gekomen. “Opdrachtgevers stellen het nu ook als eis om voor hen te kunnen herstellen.” Dat er soms ook kritiek is op de standaard, erkent Brussel. “De norm is niet in beton gegoten. We zijn met partijen in de markt voortdurend in gesprek over hoe het beter kan. We moeten niet onze ogen sluiten voor wat er om ons heen gebeurt.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters