Sealer Standox voor koolstofvezel

Standox, het schadeherstel lakmerk van Axalta, lanceert Standofleet Industrie Carbonfaser Sealer U2080. Deze sealer creëert een glad oppervlak en biedt uv-bescherming zonder afbreuk te doen aan het karakteristieke aspect van koolstofvezel.

Dat laat Standox weten in een persbericht en merkt daarbij op dat onderdelen van koolstofvezel versterkt kunststof (CFK) indruk maken door hun strakke en lichtgewicht uiterlijk. Ze zijn ook populair dankzij hun specifieke look, die vaak het kenmerkende weefsel van het materiaal laat zien. Maar de koolstofvezel componenten zijn erg poreus, dus de uitdaging voor carrossiers bestaat erin om een licht en glad oppervlak te creëren zonder het karakteristieke uiterlijk te verbergen. De sealer van Standox is helemaal voor dit doel ontwikkeld. De transparante poriën filler op basis van polyurethaan biedt een uitstekende bescherming en goede vuleigenschappen, terwijl het koolstofvezeleffect nog steeds behouden blijft.

Snel

De sealer kan snel en efficiënt worden aangebracht in twee lagen met een korte tussenliggende uitdamptijd. Bij 50 tot 60 graden Celsius droogt de sealer in 30 tot 45 minuten. Daarna schuurt de carrossier het oppervlak en brengt vervolgens de vernis aan om de uv-bescherming te verhogen. “Met Standofleet Industrie Carbonfaser Sealer U2080 kunnen professionele carrosserieën tijd en materiaalkosten besparen bij het verwerken van koolstofvezel componenten”, zegt Harald Klöckner, manager training en technische service van Standox. “Vergeleken met het toepassen van een standaard vernis, vermindert het gebruik van dit product het aantal verwerkingsstappen en het materiaalverbruik.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters