Vrouwen hard nodig in schadeherstel

Met gepaste trots meldt de Autotech Alliantie de aanmelding van de eerste vrouw voor de opleiding tot front office exclusive. Het gaat om Ilona van den Abeele, in dienst bij ASA Autoschade in Amstelveen.

Schadeherstel anno nu is een hoogtechnologische werkomgeving, waarvoor steeds meer hoogopgeleide en gediplomeerde medewerkers nodig zijn. Al vanaf de oprichting maakt de Autotech Alliantie zich hier sterk voor en de alliantie is dan ook trots dat ook vrouwen interesse tonen om technische functies te bekleden binnen de schadeherstelbranche.

Technische kennis

Ilona van den Abeele werkt inmiddels drie jaar bij ASA Autoschade als front office-medewerker en houdt zich bezig met de intake van auto’s, begeleiding van klanten, administratie en de aansturing van het reparatieproces in de werkplaats. De opleiding front office exclusive bereidt voor op het professioneel aansturen van schadeherstelbedrijf en werkplaats, door gedegen technische kennis en managementvaardigheden. Ook behandelt de opleiding nieuwe auto’s en reparatietechnieken, zoals van elektrische en waterstofauto’s.

De opleiding tot front office exclusive duurt een jaar. Hierna kan de cursist de reparatiemethode beoordelen, een reparatieplan vaststellen volgens richtlijnen van de autofabrikant, een eindcontrole uitvoeren en de reparatie officieel goedkeuren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2744 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 5 juni 2021 om 11:48
    Permalink

    Super om te zien en dat er nu eindelijk een promotie aandacht voor is !. Jarenlang eigenaar geweest van ABS ROEST in Didam. En met samen met Bea op front Office en aansturing werkplaats gedaan. Destijds was ik er al volop van overtuigd dat wij als vrouwen een ander belangrijke waarde hebben in een mannelijke technische wereld. Dus hoop dat er meer vrouwen op deze functies gaan komen. En dat wordt heel zeker een succes.
    Laury Brandon

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *