bekeken: 1451 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Topman LKQ-dochter Euro Car Parts stapt op

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 2 januari 2019, 17:49

Leestijd: 1 minuut

LKQ Corporation maakt bekend dat Sukhpal Singh Ahluwalia met ingang van vandaag terugtreedt als Executive Chairman van Euro Car Parts (ECP), de Britse dochteronderneming. Verder is bij ECP Andy Hamilton per direct aangesteld als nieuwe ceo. Hij is in die rol de opvolger van de eveneens vertrokken Martin Gray, die volgens LKQ “invulling gaat geven aan andere interesses.”

Dat het vertrek van Sukhpal Singh Ahluwalia het gevolg zou zijn van een aanstaande fikse reorganisatie wordt ontkend door LKQ-president Dominick Zarcone. “Ondanks recente geruchten in de pers hebben we geen plannen om honderden banen bij ECP te schrappen.”

Sukhpal Singh Ahluwalia

De lokale autoshop die Sukhpal in 1978 met geleend geld van zijn vader oprichtte in Londen werd na een jaar omgedoopt in Euro Car Parts. Het bedrijf groeide uit tot de grootste distributeur van de automotive aftermarket in het Verenigd Koninkrijk. In 2011 vond de verkoop plaats van ECP aan de Amerikaanse onderdelenreus LKQ (eigenaar van onder meer Fource). Sukhpal Singh Ahluwalia bleef aan als ceo tot 2014, toen hij een positie ging bekleden binnen de raad van bestuur van LKQ.

Verandering

In een officiële verklaring zegt de oprichter van ECP te hebben genoten van zijn zakelijke relatie met LKQ. Hij acht het echter tijd voor verandering, zodat hij zijn kwaliteiten kan inzetten voor de onroerendgoedactiviteiten van zijn drie zoons. “Ik ben overtuigd van de strategie die LKQ koestert voor zijn Europese tak en voor het groeiscenario van ECP.”

Tags: , , , ,

Grossier Ype Kramer overledenAandeel Tesla lager ondanks…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties