fbpx
bekeken: 3341 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,68)

Vernieuwde Volkswagen-fabriek is hoogstandje

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 maart 2015, 08:42

Leestijd: < 1 minuut

Een nieuwe plaatwerkerij met de nieuwste technische snufjes, 3D-printing voor (bepaalde) auto-onderdelen, laserlassen en vergroening van het productieproces. Volkswagen heeft het allemaal in zijn vernieuwde fabriek in Hannover verwerkt, waar vanaf halverwege dit jaar de zesde generatie Transporter gebouwd.

In het kader van ‘Think Blue Factory’ wil Volkswagen het gebruik van grondstoffen in 2018 met 25 procent hebben verminderd ten opzichte van 2010. Ook het gebruik van energie en water dient te worden beperkt. Een drastische vermindering van de CO2-uitstoot, het gebruik van oplosmiddelen en de hoeveelheid afval hoort tevens bij de doelstellingen. De aanpak heeft al 3,2 miljoen euro aan kosten bespaard.

In de fabriek in Hannover wordt gebruik gemaakt van nieuwe productiemethoden, zoals laserlassen en 3D-printing. “Dit maakt de productie flexibeler en bovendien profiteren de werknemers van een sterk verbeterde ergonomie. Diverse nieuwe productiemethoden zijn overigens voortgekomen uit de ideeën van werknemers”, aldus het automerk.

Tags: , , , , ,

Fusie Autosport Tepper en…Frank van Montfort versterkt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties