bekeken: 748 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Vier kinderzitjes als onvoldoende getest

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 mei 2017, 16:28

Leestijd: 1 minuut

Bij een test van 37 recente modellen van kinderzitjes vielen er vier door de mand als ontoereikend. De meerderheid is voldoende betrouwbaar. Verschillen in kwaliteit zijn er ook bij de allround modellen.

kinderzitjes1Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek van Stiftung Warentest in samenwerking met Europese verenigingen van automobilisten, waaronder ADAC en ANWB.

Als gebrekkig getest zijn de kinderzitjes Joolz iZi Go Modular, al dan niet in combinatie met de iZi Modular i-Size base, geschikt voor kinderen tot 1 jaar, de Casualplay Multipolaris Fix en de LCP Kids Saturn iFix, beide voor de leeftijd van 1 tot circa 12 jaar.

De Graco Milestone voor kinderen tot 12 jaar en de Axkid Wolmax voor kinderen van 1 tot 7 jaar, volstaan, maar houden niet over wat kwaliteit en veiligheid betreft. Bij de test werd vooral gekeken naar schokzekerheid. Dit maakte 50 procent van de totaalscore uit. Bediening (40 procent) en in beduidend mindere mate ergonomie (10 procent) bepaalde de rest van de totaalscore.

Met de beste scores van alle merken kwam met name Cybex goed uit de test, met onder meer de Cybex Solution voor kinderen van 4 tot 12 jaar, de Cybex Pallas voor 1 tot 12 jaar en de Cybex Aton voor kinderen tot circa 1,5 jaar.

Tags: , , , , , , ,

Profile-ondernemer Willems in…Delticom zet bandenretail op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties