bekeken: 969 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Vooral Audi A4 inruiler op duurdere EV

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 18 september 2019, 15:57

Leestijd: < 1 minuut

Tachtig procent van de eigenaren van een nieuwe elektrische auto had voorheen een auto op fossiele brandstof die goedkoper was. De gemiddelde meerprijs van de EV was voor die groep 24.000 euro, meldt Vereniging Elektrische Rijders.

De belangenbehartiger baseert zich op eigen onderzoek, waarbij 1.349 Nederlandse berijders van een volledig elektrische auto werden benaderd.

In 2018 waren vooral de duurdere EV’s zoals de Tesla Model S/X, Jaguar I-pace en Audi e-tron erg populair. Specifiek voor deze groep bleek dat 95 procent van de kopers een duurdere EV kocht dan hun voormalige, niet-elektrische auto. In die gevallen was de gemiddelde meerprijs bijna 44.000 euro. De meest voorkomende inruiler op deze duurdere EV’s was de Audi A4.

In het algemeen zijn EV’s met name in trek bij rijders van de merken Volvo, Audi en BMW en Plug-in (PHEV) rijders van diverse merken. Mercedes-kopers blijken tot nu toe weinig enthousiast voor elektrisch rijden. Dit jaar is de Tesla Model 3 erg in trek. Uit het onderzoek blijkt dat kopers van deze auto van alle merken vandaan komen, van het kleine A-segment tot de grotere middenklassers in het D-segment.

Afbouw

De op Prinsjesdag aangekondigde versnelde afbouw van de EV-stimulering zal volgens de VER vanaf 2021 niet meer voldoende zijn om de zakelijke rijder te verleiden tot de overstap vanuit hun fossiele auto. “Het beoogde doel van het kabinet om in 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto’s te verkopen zal daarom niet gehaald worden”, aldus de VER.

Tags: , ,

Augustus slechte maand…Occasionverkoop op recordkoers
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties