bekeken: 583 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

VZR: verhoog normleasebedrag met 5 procent

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 12 juli 2018, 12:36

Leestijd: 1 minuut

Vooruitlopend op de stijgende CO2-waarden die voortkomen uit de nieuwe WLTP-meetmethode roept de Vereniging Zakelijke Rijders werkgevers op het normleasebedrag met tenminste 5 procent te verhogen.

De redenering die erachter zit, is gebaseerd op stijgende kosten voor de leaserijder. Immers, nu de NEDC-testcyclus wordt vervangen door de WLTP is de verwachting dat daaruit hogere CO2-waarden voortkomen. Omdat in Nederland de cataloguswaarde van een auto afhankelijk is van de CO2-uitstoot, worden auto’s duurder. De VZR wil niet dat de leaserijder de dupe wordt van een verandering in de meetmethode.

Normleasebedrag

Werkgevers gaan meestal uit van normleasebedragen. Een werknemer mag een auto uitkiezen, mits deze valt binnen deze norm. Voorzitter Jan van Delft van VZR: “Als de normen echter gelijk blijven terwijl auto’s duurder worden, dan is er in praktijk voor een berijder minder keuze. Bijvoorbeeld: Heeft de berijder vandaag de mogelijkheid om een Volkswagen Golf te rijden, dan is dat straks nog maar een Volkswagen Polo.”

Tags: , ,

LKQ-Mekonomen neemt…ASN Schonewille: alles in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties