Brand verwoest werkplaats Hobo Parts Brakel

Brand bij autobedrijf Klaas Hobo in het Gelderse Brakel heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de werkplaats volledig verwoest. Ook een groot aantal auto’s van de Mercedes-specialist ging in vlammen op.

Het vuur ontstond volgens de brandweer bij auto’s achter het pand van demontagebedrijf Mercparts Hobo. De brand sloeg over naar het aangrenzende garagedeel, waar de werkplaats getroffen werd maar de showroom en de in allerijl weggereden auto’s behouden bleven. Wel ontstond er aanzienlijke rook- en waterschade. Na de eerste melding (02.30 uur) duurde het tot 05.00 uur voordat het vuur onder controle was. Over de oorzaak is nog niets bekend. Onderzoek moet daar meer helderheid over verschaffen. Op voorhand sluit de politie brandstichting niet uit.

Mercedes-Benz

De schade loopt in de tonnen, zegt Klaas Hobo tegenover Omroep Gelderland. De medewerkers (acht personen) zitten tijdelijk zonder werk. Op last van de brandweer mogen zij het pand niet in. Los daarvan: “Het werk is er niet meer, verbrand.” Autobedrijf Klaas Hobo heeft meer dan veertig jaar ervaring met onderhoud en verkoop van Mercedes-Benz. In de werkplaats wordt, zo meldt de site, gewerkt met de originele fabrieksuitlees- en meetapparatuur. Hobo is aangesloten bij het concept MBSG (Mercedes-Benz Specialisten Groep).

foto: Omroep Gelderland

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *