Equipment centraal in Aftersales Magazine

Het nieuwe nummer van Aftersales Magazine heeft als thema equipment en verschijnt online op vrijdag 17 mei. Vanwege problemen bij de verzending krijgt een deel van de abonnees het papieren magazine pas op vrijdag 24 mei thuisbezorgd.

Aftersales Magazine sprak voor het nieuwe nummer met Bart Kamps, directeur van Explora. Hij ziet dat er bij autobedrijven vaak een discrepantie bestaat tussen willen en kunnen investeren in equipment. De opkomst van ADAS in moderne auto’s vereist bij onderhoud en reparatie de nodige investeringen in kennis en apparatuur. Brancheorganisaties, leveranciers en grossiers spelen hier allemaal op in. Grossiersgroep Koskamp heeft altijd oog gehad voor equipment, maar ziet haar rol daarin wel veranderen. Johan Koskamp: “In het begin had je een informerende en adviserende taak. Autobedrijven gaan nu voor advies ook vaak elders te rade. Dat is door de digitalisering natuurlijk ook gemakkelijker geworden. Een en ander betekent wel dat je marges zienderogen slinken.”

Verder in dit nummer

Verder in nummer 5 van Aftersales Magazine de gebruikelijke rubrieken, waaronder Werkplaatspraktijk. Hiervoor namen we een kijkje in de werkplaats van Auto Spijker in Loenen aan de Vecht. U krijgt van ons een overzicht van de branche in Blik op de branche en in Buiten Kantooruren laten we Wim Jansen aan het woord over zijn belangrijkste activiteit buiten kantooruren: sportvliegen. Zoals gezegd, sommige lezers ontvangen nummer 5 van Aftersales Magazine pas op vrijdag 24 mei. Zij kunnen in ieder geval ons blad digitaal lezen via website en app, beschikbaar voor iOS en Android.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters