Hanneke (25) is directeur én monteur

Hanneke Oude Wolbers is sinds vandaag, op 25-jarige leeftijd, eigenares van autobedrijf Hein Franke in Oldenzaal. Ze heeft de onderneming overgenomen en Hein Franke op de loonlijst laten staan, net als monteur Jeroen Linthorst.

Zelf is ze zowel in de werkplaats als het kantoor actief. Daarnaast gaat ze een nieuwe bedrijfstak opzetten: de verkoop en het onderhoud van lichte bedrijfswagens. Ze rondde op het ROC Twente de opleiding tot 2e Autotechnicus af en werkte achtereenvolgens bij Huiskes-Kokkeler, Göritzlehner Truck & Bus, Century Autogroep en Veenhuizen Bedrijfsauto’s. “Ik ben van jongsaf helemaal gek van auto’s. De wagen die ik nu rijd, was oorspronkelijk een New Beetle maar heb ik omgebouwd in Herbie-stijl” (de Kever in de hoofdrol van Disney-films). Daarnaast heb ik altijd de droom gehad mijn eigen bedrijf te beginnen. Vanmorgen om 8.00 uur was het zover.”

Overnamekandidaat

Net als zij was ook (ex-)eigenaar Hein Franke al op jeugdige leeftijd ’s zaterdags bezig met autoherstel. Hij heeft er echter inmiddels bijna vijftig arbeidszame jaar opzitten, samen met zijn vrouw Lissy, en op zoek naar een overnamekandidaat. De formule waaraan het autobedrijf deelneemt (Autofirst) blijft ongewijzigd, net als de naam aan de gevel. Gezien de bekendheid in de regio, maar ook omdat de nieuwe eigenaar zegt “trots” te zijn dat ze het bedrijf van Franke kan voortzetten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *