In memoriam: Dries Stahlie

Afgelopen week overleed Dries Stahlie, 89 jaar oud en een hard werkend leven achter de rug. Hij werd geveld door het Covid-19 virus. Tot op hoge leeftijd toonde hij een grote betrokkenheid bij de onderneming zelfs nadat dat hij deze in 1996 had verkocht aan zijn dochters die de winkels en de import verder uitbouwde.

Stahlie, opgericht in 1937, is begonnen als een garagebedrijf, later uitgebreid met banden en zelfs een autosloperij. Aan de Mathenesserdijk in Rotterdam werd begonnen met de verkoop van automaterialen en gereedschappen en het garagebedrijf ging bagagerekken produceren. Er werden op grote schaal automaterialen geïmporteerd wat uiteindelijk resulteerde begin jaren ’80 in Stahlie Import: zo’n naam die een pijler is geworden onder de Nederlandse onderdelendistributie. Ondanks dat Stahlie niet meedeed in de race om schaalvergroting, is het tot de dag van vandaag een naam die verankerd is in de automotive business.

Dries Stahlie jr. kwam uit een echt Rotterdams ondernemingsgezin. Hij zelf was een creatieve ondernemer die bekend stond om zijn grote dynamiek en de klant hoog in het vaandel had staan. Iets wat hij heeft doorgegeven aan de mannen en vrouwen die vandaag de dag klaar staan voor hun afnemers.

Als importeur van automaterialen en gereedschappen is Stahlie Import verkocht en verder gegaan als Stahlie Impex, nog steeds een gekende leverancier in en aan de branche. Niet alleen op de regionale thuismarkt, maar in de gehele Benelux. Het trotse gevoel en de dynamiek die Dries kenmerkten, zijn nog steeds belangrijke waarden die aanwezig zijn binnen het bedrijf.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1777 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.