Meeste personenwagenwinterbanden scoren voldoende

Een meerderheid van de dit voorjaar door ANWB geteste winterbanden voor personenauto’s scoort voldoende. Drie banden scoren zelfs goed.

Het gaat om banden in de maat 185/65 R15 T. Deze zijn te vinden onder nieuwere auto’s uit het B-segment, maar ook onder wat oudere modellen uit de middenklasse. ANWB testte de banden onder de nieuwste VW Polo.

Goed

De banden die goed scoren, zijn de Dunlop Winter Response 2, de Pirelli Cinturato Winter en de Kleber Krisalp HP3. De Dunlop scoort met name goed op nat wegdek, sneeuw en verbruik. Pirelli is goed op nat wegdek en de Kleber springt eruit op droog wegdek en slijtvastheid.

Een heel contingent aan banden scoort vervolgens voldoende. Ttwee banden kregen slechts één ster: de Davanti Wintoura presteert slecht op nat wegdek. Ook remmen, wegligging en zijdelingse grip zijn onvoldoende of slecht. Op sneeuw presteert de band ook onvoldoende. De Toyo Snowprox S943 werd zelfs als onveilig getest door het vrijwel ontbreken van zijdelingse grip.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *