NL-technici Hyundai naar World Skill Olympics

Jeroen Feenstra (43) van Autobedrijf Herwers Zutphen is de beste Hyundai-technicus van Nederland. Hij won  de nationale Hyundai Skill Olympics in Sassenheim. In oktober dit jaar verdedigt hij de landseer tijdens de World Skill Olympics in Zuid-Korea.

Hendri Vlieger (28) van Auto Palace Zwolle werd tweede. Hij wordt namens Nederland afgevaardigd naar de Europese wedstrijd voor Hyundai-technici. In totaal zes deelnemers moesten diverse opdrachten uitvoeren en daarmee zowel hun theoretische als praktische kennis tonen.

Werkvolgorde

Aan de tweejaarlijkse wedstrijd in Zuid-Korea nemen ’s werelds beste Hyundai-technici deel. Dit jaar zullen meer dan negentig technici uit zestig landen aantreden. De wedstrijd bestaat uit praktijk- en theorieopdrachten, uit te voeren binnen een bepaalde tijd. Gelet wordt op de werkvolgorde, de zorg voor de auto en mens en of de diagnose onderbouwd wordt met voldoende kennis van het product.

Opleidingsniveau

Manager Services Leon Gordijn van importeur Hyundai Motor Nederland vindt het autotechnisch opleidingsniveau in Nederland hoog. “Tijdens de Hyundai World Skill Olympics scoort Nederland steevast goed. Ik ben erg benieuwd naar hoe onze technici het er dit keer van af zullen brengen. Hun uitslagen stralen niet alleen af op de bedrijven waar ze voor werken, maar op onze gehele organisatie.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †