PMT: ‘Korten op pensioenen past niet bij ons’

De sterk gedaalde rente baart ook pensioenfonds PMT zorgen. “De verwachting bij PMT was dat een verlaging van de baan zou zijn met het bereiken van het pensioenakkoord.”

Benne van Popta, voorzitter van PMT, reageert verrast op de verslechterde financiële toestand voor pensioenfondsen in Nederland. “PMT kijkt nu tegen verlagingen aan, die overeenkomen met de verwachte verlagingen ten tijde van het bereiken van het pensioenakkoord. Wij gaan er van uit dat deze onverwachte wending in de stuurgroep veel aandacht zal krijgen. Het kan toch niet zo zijn dat de politieke toezegging om niet te verlagen door recente ontwikkelingen op de financiële markten van tafel is. Verlagen past niet bij het nieuwe pensioenakkoord, vinden onze deelnemers.”

Dekkingsgraad

Feit is dat door de dalende rente de dekkingsgraad van PMT tot onder de vereiste 100 procent is gedaald tot 97,1 procent. Daarmee blijft de kans aanwezig dat de pensioenen van de deelnemers van PMT in 2020 verlaagd moeten worden. De hoogte van een eventuele verlaging wordt duidelijk na 31 december 2019.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *