Maintec en Innovam meer samen

Technisch detacheerder Maintec, gespecialiseerd in technisch vakpersoneel, heeft de samenwerking met Innovam verlengd tot en met augustus 2013. Beide partijen delen de ambitie om de instroom van autotechnici aanzienlijk te verhogen.

Maintec en Innovam werken vanuit een gezamenlijk leerlingenconcept samen om nieuwe leerling (bedrijfs)autotechnici te werven, te koppelen aan de vraag vanuit de autobranche en te begeleiden naar een MBO-diploma. Leerlingen worden intensief begeleid door de leermeester bij het autobedrijf, de Innovam-adviseur, de praktijkbegeleider van het ROC en de speciaal opgeleide consultant van Maintec voor leer- en werktrajecten.

Leo Fransen, algemeen directeur bij Innovam: “De instroom van goed opgeleide technici in de auto-, truck- en tweewielerbranche zal de komende jaren gestimuleerd moeten blijven worden om de vraag in de markt bij te houden. Innovam zoekt daarom naar mogelijkheden om de instroom te vergroten en om deze nieuwe instroom zo goed mogelijk te kwalificeren en te behouden voor de sector. Wij kennen diverse concepten in de begeleiding van leerlingen. Het pakket dat we met Maintec hebben samengesteld is daarvan het meest optimale voor zowel het autobedrijf als de leerling.”

De voortijdige uitstroom van de leerlingen van Maintec is aantoonbaar lager dan gemiddeld. Patrick van der Ploeg, ceo van Maintec-moeder Humares: “Wij werken al ruim tien jaar samen met Innovam. Ons doel is om de samenwerking over heel Nederland uit te breiden. Diverse regionale bijeenkomsten zijn gepland, waarin de Innovam adviseurs en de Maintec consultants samen een plan van aanpak maken op regionaal gebied.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.