Abax stelt Paul Walsh aan als cto

Telematica-specialist Abax heeft het managementteam versterkt met Paul Walsh. Hij is aangesteld als chief technology officer (cto). In die functie wordt Walsh verantwoordelijk voor de technologie bij Abax.

Abax heeft de ambitie om een wereldspeler te worden in telematica. Het heeft met Walsh een goede kracht in huis gehaald om dat te kunnen realiseren. Walsh komt van Fleetmatics, dat hij van de start begeleidde tot de beursgang in 2012. Dat leverde toen 132 miljoen dollar op. De uiteindelijke verkoop aan Verizon werd in 2016 beklonken voor 2,4 miljard dollar.

Potentie

Paul Walsh (foto links) werkte de afgelopen periode al als adviseur van Abax, voordat hij de rol van cto kreeg aangeboden. “Ik zie in Abax potentie om producten van wereldklasse te maken die echte problemen van echte mensen oplossen. We hebben een zeer sterk productontwikkelingsteam. Hoewel er nog wat uitdagingen zijn, heb ik er vertrouwen in dat we grote stappen kunnen maken de komende tijd”, aldus Walsh. “Ik verwacht dat we een leidende rol kunnen pakken in de B2B tech-industrie en ons belangrijkste product zal worden opgebouwd rond de ‘connected workspace.” Bjørn Erik Helgeland (foto rechts), commercieel directeur van Abax: “Met Paul halen we een tech-zwaargewicht in huis die ons zeker gaat helpen met de internationale ambities. We zijn heel blij met hem als cto. Zijn ervaring en mindset gaan een enorme stimulans zijn voor ons team en onze klanten.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters