fbpx
bekeken: 546 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Dohmen directeur dataplatform Caruso

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 3 september 2020, 14:20

Leestijd: < 1 minuut

Norbert Dohmen is sinds 1 september 2020 de nieuwe directeur van automotive dataplatform Caruso. Hij was hiervoor ceo van de IRS-groep en gaat zich richten op de verdere ontwikkeling van het gegevensplatform.

Doel is het huidige aanbod aan voertuig-gegenereerde gegevens en diensten uit te breiden. Idem de aanwezigheid van het in 2017 opgerichte Caruso op de Europese markt.

Caruso-toman Norbert Dohmen: “integratie van gegevens steeds belangrijker.”

Dohmen is de opvolger van Alexander Haid en beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in de IT- en automobielbranche. Bij TecDoc bekleedde hij al diverse leidinggevende functies, voordat hij begon bij Caruso-aandeelhouder Eucon UCON met de opbouw van hun automotive unit. “Norbert Dohmen beschikt over alle kennis en ervaring om het succesverhaal van Caruso voort te zetten. Dankzij zijn ervaring om uitgebreide internationale brancheoplossingen te vinden, zal hij zeer waardevol zijn voor de verdere groei van het platform“, aldus Jürgen Buchert, ceo bij TecAlliance.Buchert.

Integratie

Zes grote autofabrikanten, evenals talrijke andere spelers in de mobiliteitssector, nemen op dit moment deel aan het Caruso-ecosysteem. Ze bieden hun gegevens en diensten via het platform aan. “In het kader van de digitale transformatie worden niet alleen de gegevens zelf, maar ook hun optimale integratie in de eigen bedrijfsprocessen steeds belangrijker”, zegt Dohmen.

Tags: , , , ,

Omzet automotive retail tot…AutoScout: meer interesse…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties