bekeken: 1019 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘Nationale beurs’ Autoprof Gorinchem groeit

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 januari 2020, 16:41

Leestijd: 2 minuten

Autoprof Gorinchem 2020 (11 t/m 13 februari) omvat volgens organisator Easyfairs een deelnemersveld van ruim 120 bedrijven, samen goed voor 4200 vierkante meter standoppervlak. Daarmee is de beurs anderhalf keer groter dan editie 2019.

In 2019 trok het driedaagse vakevenement 89 standhouders. De forse groei in omvang is volgens de organisatie een direct gevolg van het besluit om Autoprof Hardenberg van de agenda te schrappen. Voortaan is er nog maar één Autoprof, die zich profileert als nationale automotive vakbeurs. De keuze voor Gorinchem vloeide voort uit de centralere ligging (voor de meeste autobedrijven en exposanten). De promotie en uitnodigingsservice spelen zich nu af op een landelijke in plaats van regionale schaal. Ook inhoudelijk is er gesleuteld om het evenement op een kwalitatief hoger plan te krijgen.

Standruimte

“We zien dat onze vernieuwde aanpak effect heeft”, zegt Floris Valk (Head of Automotive bij Easyfairs) op drie weken vóór de beurs. “Er keren de nodige exposanten terug, men neemt over een brede linie méér standruimte af en nodigt meer relaties uit.” De beurs besteedt middels kennissessies aandacht aan actuele voertuigtechniek, zoals ADAS en de deeltjesteller in de APK. Volgens de organisatie is sprake van een breed aanbod aan exposanten – ‘van sleutel tot software en van pomp tot paal’, heet het in de marktcommunicatie.

Elektrisch rijden

Afgelopen editie gaven bezoekers aan meer te willen weten over elektrisch rijden. Met het oog daarop zijn op de beursvloer onder meer toepassingen voor autonome- en elektrische voertuigen geclusterd. Een aantal deelnemers is voor de tiende keer op rij aanwezig en daarmee sinds de start van de beurs onafgebroken van de partij. Op de betreffende stands van onder meer Autec-VLT, Dometic, Eurol en Gates wordt van dat jubileum blijk gegeven. Verder is voorzien in een VIP-ruimte voor contact met key accounts. Een schadeplein (met spuitcabine van Equipment Group Holland) maakt eveneens deel uit van de beursvloer. Bezoekers krijgen een badge met daarin een chip die hun zakelijke gegevens bevat. Wie langs digitale weg informatie over een bepaald product of dienst wenst, houdt op de betreffende stand zijn badge voor de scanner. Voor de standhouder moet het EasyGo-systeem, dat voor het eerst tijdens een Autoprof-beurs wordt toegepast, resulteren in meer leads.

Autoprof Gorinchem 2020 vindt plaats van 11 t/m 13 februari. De Evenementenhal is dagelijks geopend van 15.00 tot 22.00, na voorregistratie.

Tags: ,

DAT-directeur Jasper Verweij…Henk van den Helder voorzitter…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties