EMM brengt Tander als alternatief voor Colad

Non-paintleverancier EMM uit Zwolle introduceert tijdens Automechanika een oude bekende: Tander. Met dit merk wil EMM zijn klanten een alternatief bieden voor Colad.

EMM biedt met Colad een vertrouwd merk op het gebied van non-paintproducten. Samen met 3M zijn het de belangrijkste merken op de markt. In de loop der jaren kreeg EMM veel vraag naar een alternatief voor Colad, dat immers al overal verkrijgbaar is. Voor wie zich wil onderscheiden wordt nu Tander in de marktgezet.

Alternatief

Tander is een productlijn die al het portfolio van EMM zat, maar waar jarenlang vrijwel niets mee gedaan werd. Om te voorkomen dat Tander gaat kannibaliseren op Colad gaat EMM het ‘nieuwe’ merk niet actief promoten. Thomas van der Kooij, algemeen directeur van EMM: “We gaan Tander internationaal neerzetten als alternatief voor Colad. We hebben wel gewerkt met huismerken, maar dat is toch vaak geen gelukkige optie. Met Tander kunnen we partijen die daarnaar vragen een alternatief bieden.”

Wederverkopers

Net als Colad is Tander alleen via wederverkopers verkrijgbaar. Partijen die daarvoor in aanmerking komen, zijn nog niet gevonden. De onderhandelingen daarover starten op de Automechanika (11 tot 15 september) in Frankfurt. Daar wordt ook het merk Tander officieel geïntroduceerd.