bekeken: 2835 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,66)

Teamuitbreiding remmenfabrikant Eurofren

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 oktober 2011, 14:14

Leestijd: < 1 minuut

Eurofren, de Spaanse producent van remmen en remonderdelen voor de aftermarket, benoemt twee nieuwe technische managers als onderdeel van zijn Europese groeistrategie. Eurofren heeft Pedro López benoemd als nieuwe directeur Engineering en Konstantin Vikulov als technisch directeur.

De fabrikant voert in Nederland alleen de merkenlijn Remsa. De distributeur hiervan is KaWe uit Raalte. Eén op de vier aftermarket remblokkensets op de Europese markt komt uit een fabriek van Eurofren.

Pedro López startte zijn loopbaan bij Alfred Teves in Frankfurt, waar hij werkte aan remsystemen. In 1983 stapte hij over naar Textar/TMD in Leverkusen, waar hij verschillende functies vervulde bij de onderzoeksafdeling. Van 2006 tot 2011 gaf López leiding op de aftermarket-unit van TMD in Duitsland. Vikulov richt zich sinds 1995 op de automotive sector. Hij werkte zeven jaar bij Galfer en negen jaar bij Brembo als researchspecialist op het gebied van frictiematerialen.

Het van oorsprong Spaanse Eurofren bestaat inmiddels veertig jaar en heeft tweeduizend werknemers. Het bedrijf voert de merken Remsa, Road House en Woking en boekte in 2010 een omzet van 350 miljoen dollar. Eurofren produceert jaarlijks meer dan 25 miljoen sets remblokken.

Tags: , , , ,

Schademarkt blijft in mineurNieuw serviceconcept…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties