Ford reorganiseert, extra bonus topman

Ford wil een reorganisatie doorvoeren om de Europese activiteiten rendabel te krijgen, meldt de zakenkrant Financial Times. Alleen al in Duitsland zou een streep gaan door vijfduizend arbeidsplaatsen, inclusief tijdelijke werkkrachten.

Ook in Groot-Brittannië, waar de onzekerheid rond de Brexit een extra rol speelt, zal een groot aantal banen verdwijnen. Ford biedt in Europa werk aan 53.000 mensen (verdeeld over 15 productielocaties), van wie 12.000 in Groot-Brittannië en 24.000 in Duitsland. In Europa leed de autofabrikant vorig jaar een verlies van 400 miljoen dollar.

Bonus

Tegelijk met de aankondiging kwam naar buiten dat ceo Jim Hackett van Ford Motor Company vorig jaar 1,1 miljoen dollar meer salaris en bonus heeft ontvangen (in totaal 17,8 miljoen dollar over 2018). Dit ondanks de daling van de aandelenkoers met 40 procent en een halvering van de winst. Hackett heeft aangekondigd een herstructurering te willen doorvoeren in Europa, Zuid-Amerika en China. In eerste instantie wordt medewerkers gevraagd om op vrijwillige basis afscheid te nemen, waar dan een nog onbekend financieel pakket bij hoort.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen