Volvo doet het langer dan BMW of Mercedes

Een Volvo gaat beduidend langer mee dan een Mercedes of BMW. Dat blijkt uit twee ranglijsten die de website Autoverleden.nl en Autonamics.nl hebben opgesteld op basis van verzamelde data over occasions.

Het Zweedse automerk voert zowel bij benzine- als dieselmodellen de lijst aan van auto’s waarmee in ons land de meeste kilometers worden gereden. Ook Saab en de Amerikaanse automerken Chevrolet en Chrysler doen het opmerkelijk goed, terwijl de Duitse merken Audi, VW en Opel achterblijven.

“De uitslag is verrassend”, aldus Ben Veenman, eigenaar van beide sites. “Opvallend is dat Volvo op beide lijsten de eerste plaats inneemt, terwijl veel mensen verwachten dat die plek voor Mercedes is gereserveerd.”

Bij de diesels wordt met een Volvo gemiddeld 681.671 kilometer gereden voordat het economisch niet meer rendabel is om de auto te laten onderhouden. Mercedes staat op een tweede plaats met 120.000 kilometer minder, op ruime afstand gevolgd door Renault, Audi en BMW. Volkswagen en Opel komen op de achtste en dertiende plek.

Bij benzineauto’s voert Volvo de lijst aan met gemiddeld 404.244 gereden kilometers en komt Saab op de tweede plek met 36.000 kilometer, gevolgd door Mercedes. Op de vierde en vijfde plek komen Chevrolet en Chrysler, terwijl Mitsubishi op de zesde plaats staat, gevolgd door Audi (7) en BMW (8). Volkswagen komt pas op de vijftiende plek en Opel op de 22ste plaats.

“Wil je een goede prijskwaliteit-verhouding, dan is voor diesel Renault de beste keuze en voor benzineauto’s Mitsubishi”, aldus Veenman.

Autoverleden.nl heeft een database waarmee de schadehistorie van auto’s kan worden gecheckt. Er maken jaarlijks zo’n 80.000 mensen gebruik van. Autonamics monitort vooral de verkoopcijfers en – tijden van auto’s.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.