In de onderhandelingen met de Amerikaanse milieuwaakhond EPA, over de mogelijke boete voor de Duitse autofabrikant, is voorgesteld die boete te verlagen als Volkswagen de productiecapaciteit in de VS uitbreidt. En dan met name die van elektrische auto’s, zo bericht de Duitse pers.

Volgens een insider zou dan ook de research ten aanzien van elektrische voertuigen de inkoop van onderdelen in de VS op een hoger plan moeten komen. Iets waar de Europese onderdelenindustrie dan de dupe van zou zijn. Zo krijgt het dieselschandaal een vervolg waar niemand op gerekend had.

De huidige handelsbetrekkingen tussen de VS en Europa staan al op scherp door de onderhandelingen over het zogenaamde TTIP-verdrag dat er moet komen. Voor- en tegenstanders verschillen vooral van mening over de mate van macht die Amerikaanse ondernemingen en de autoriteit zal krijgen als dat verdrag getekend gaat worden. In het geval van Volkswagen lijkt het er in ieder geval op dat de VS weet hoe zij die macht kunnen inzetten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties