Hoewel het nieuwe loonbod van de werkgevers in de Metaal & Techniek (die onder meer geldt voor de schadeherstel- en poetsbedrijven) door de vakbonden FNV, CNV en De Unie “niet met gejuich is ontvangen”, zien de bonden ruimte voor verdere verkenning.

De bonden benadrukken dat er nog geen sprake is van een nieuw akkoord, of zelfs maar van het hervatten van de onderhandelingen. “‘Hoewel we het waarderen dat de werkgevers een nieuw voorstel hebben gedaan, zien we dat het bod afwijkt van hetgeen gesteld in het ultimatum van vakbonden en dat er nog verslechteringen in staan die onverteerbaar zijn. Het is belangrijk dat we precies weten wat er op tafel ligt voordat we kunnen besluiten of dit aanleiding geeft om weer in onderhandeling te gaan”, aldus de bonden

Stakingen

Op de vraag of de stakingen nu van de baan zijn, zegt onderhandelaar Peter Werger van vakbond De Unie: “Laten we zeggen: die zijn voorlopig van de baan. Met het oog op de vakantieperiode, waarin niet iedereen even goed bereikbaar is, was er de behoefte aan een positiebepaling, waar staan we nu? We zijn voorzichtig optimistisch over de mogelijkheden die het nieuwe loonbod biedt, dus verwacht de komende weken geen nieuwe acties vanuit de bonden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties