Omzet Goboony groeit 30 procent

Camperplatform Goboony heeft in de zomermaanden een omzetgroei geboekt van 30 procent en een groei van 31 procent in het aantal verhuurde dagen. De hoeveelheid campers die voor verhuur werd aangeboden steeg van twee- naar drieduizend stuks, een voorraad die desondanks vaak nagenoeg uitverkocht was.

De bezettingsgraad van de beschikbare campers op het verhuurplatform steeg in totaal met zo’n 10 procent, waarvan ruim een kwart op het conto kwam van huurders die voor het eerst besloten met een camper te reizen.

Alternatief

Goboony ziet veel boekingen op last minute-basis. Veel mensen zochten een alternatief voor met name de crisissituatie op Schiphol. Goboony citeert een van zijn klanten: “Omdat onze oudere kinderen steeds vaker andere plannen hebben, willen we nog een keer met elkaar op vakantie. Onze vliegreis is vanwege het gedoe op Schiphol geannuleerd en nu zoek ik een camper.”

Een andere klant noteerde: “We wilden er graag nog een paar dagen tussenuit maar door alle gekte rondom het vluchtverkeer, leek het ons leuk eens een ander avontuur aan te gaan.”

Oost-Europa-gangers verwezen soms naar de oorlogssituatie in Oekraïne. Reizigers naar Frankrijk voerden regelmatig de vele bosbranden op als reden van hun lastminuteboeking, aldus Goboony.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.