fbpx
bekeken: 1315 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Milieuclub wil VW-diesel stilleggen in 10 steden

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 januari 2018, 16:04

Leestijd: < 1 minuut

De Duitse milieuorganisatie Umwelthilfe wil in tien steden het gebruik van VW-diesels met gemanipuleerde uitlaatgas-software verbieden. Komende woensdag behandelt de rechtbank in Düsseldorf de eerste zaak.

Afhankelijk van de uitkomsten staan ook in Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Keulen, Mainz, München, Stuttgart en Wiesbaden dergelijke juridische procedures op stapel.

Umwelthilfe vindt dat auto’s met het VW-motortype EA 189 EU5 gezien de toepassing van malafide software het recht hebben verspeeld om toegelaten te worden op de openbare weg. Dat er door de fabrikant een grootschalige recall is uitgevaardigd, doet volgens Umwelthilfe niet ter zake. Het zou onduidelijk zijn of door een update het oorspronkelijke, rechtmatige gebruik weer geldt. Bovendien hebben tal van auto-eigenaren geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot correctie.

Luchtkwaliteit

Met de aanklacht wil de Duitse milieuclub bereiken dat de luchtkwaliteit in de tien genoemde steden “niet verder belast wordt door de toepassing van bedrogdiesels van het Volkswagen-concern.” Volgens de autoriteiten van de stad Düsseldorf zou een eventuele stillegging hier neerkomen op zo’n zeshonderd personenwagens van het merk.

 

Tags: , , , ,

Focwa benoemt afzwaaiers tot…Audi moet 127.000 auto’s…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties