In de discussie rond merkerkend schadeherstel zet Schadeherstelmeester, de keten van schadeherstelbedrijven met één of meerdere merkerkenningen, de eigen organisatie zowel kwantitatief als kwalitatief scherper neer. Dat is het resultaat van een onlangs gehouden jaarvergadering, waarin de leden ingestemd hebben met de voorgestelde aanscherpingen.

Om met de kwaliteit te beginnen: Schadeherstelmeester raadt het aangesloten bedrijven af om complex schadeherstel buiten de eigen merkerkenningen om te verrichten. Evert-Jan Stagge legt desgevraagd namens het aan Schadeherstelmeester verbonden Autoschadehuis uit: “In reparatie en onderhoud zien we een ongeveer gelijke verdeling tussen merkkanaal en universeel. Schadeherstel is nog voornamelijk een door universele schadeherstellers gedomineerd terrein. Door de sterke technologische ontwikkelingen zien we echter dat door opdrachtgevers steeds meer naar het merkkanaal wordt gestuurd. Dankzij Malin kunnen we een goed onderscheid maken tussen complex en cosmetisch herstel. Daarvan zeggen we: binnen het merk kun je al het werk aan en efficiënt repareren, beperk je buiten het merk tot reguliere en cosmetische schades en dergelijke. Die vormen bovendien de bulk van het aangeboden werk. Besteed daarnaast de complexe schades buiten de merkerkenningen uit bij een partij die daar wel voor is opgeleid.”

Kwantiteit

Ook wat betreft de kwantiteit, in het bijzonder van de beschikbare productieve technische mensen, wil Schadeherstelmeester zijn profiel verduidelijken. Evert Jan Stagge: “We zien dat er nu al te weinig vakmensen van de ROC’s komen. Willen we straks kunnen beschikken over voldoende mensen met voldoende basiskennis aan vaardigheden, dan zullen we daar andere bronnen voor moeten aanboren en ze zelf opleiden. Misschien moeten we nu al kijken naar de monteurs die straks, als elektrisch rijden voor veel minder onderhoud zorgt, bij de reguliere garages overbodig worden en zich willen laten bij – of omscholen. We kunnen daar nu al op voorsorteren. Ook dat willen we graag met Schadeherstelmeester duidelijker aanpakken. Want uiteindelijk moet toename van merkensturing niet leiden tot een langere plantijd voor de klant.”

Deel dit artikel op​

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
4 april 2025
Rob Kranenbarg vervangt Ton Hermus bij Omnia CCS
4 april 2025
Autobedrijf zonder fratsen
3 april 2025
Europese Commissie beboet fabrikanten wegens recyclingkartel
3 april 2025
VOYAH breidt dealernetwerk uit met Wassink Autogroep
3 april 2025
Innovaties in gereedschap
2 april 2025
NexDrive en 50five maken laadoplossingen toegankelijk
Meest bekeken berichten
Recente reacties