Autotelex en Fleetselect ontwikkelen taxatieconsole

Waardespecialist Autotelex en online veilinghuis Fleetselect zijn onlangs met de Taxatie Management Console gestart. Het product helpt de occasionafdeling van dealerholdings het proces van inkopen, taxeren en verkoop gestructureerd en procesmatig te laten verlopen. Dealerholding Bochane Groep werkt al met de nieuwe module. Het systeem heeft daar enige tijd proefgedraaid.

Leasemaatschappijen hebben doorgaans de verkoop van hun auto’s in vaste processen opgenomen. Die structuur bepaalt bijvoorbeeld of een occasion zelf wordt verkocht, geveild, geëxporteerd of afgestoten naar de handel. “Een dergelijk uniforme aanpak bij dealerbedrijven, al dan niet onderdeel van een holding, is er vaak niet”, zegt Joop Geelen, manager R&D van Fleetselect. “Om een occasionafdeling goed te laten renderen, moet je het proces optimaal beheersen. Als er teveel vanuit de onderbuik wordt gewerkt, laat je steken vallen.” Het autobedrijf kan zelf het format van de Taxatie Management Console bepalen. “Het hele proces vult een ondernemer zelf in.”

Ook Henk Rijpstra, directeur van Autotelex, ziet het gebrek aan sturing als een groot probleem. “Data wordt binnen de dealerbedrijven te versnipperd ingezet. Het is ook belangrijk dat de juiste informatie vroeg in het traject bepaald en gebruikt wordt. Met de Taxatie Management Console kan centraal het occasionbeleid worden aangestuurd waarbij alle relevante data met een druk op de knop voorhanden is.”

[responsive-video identifier=”4tDKueDC9m0″]

Autotelex lanceerde vorige week ook een nieuwe calculatiebenchmark voor leasemaatschappijen. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.