Dikke min in Europese autoverkoop november

Al veertien maanden achter elkaar dalen de verkoopcijfers van nieuwe auto’s in Europa. In november was dat niet anders, de daling kwam uit op 10,3 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2011. In totaal werden er 926.486 nieuwregistraties uitgevoerd. Daarvan kwamen er 30.247 uit Nederland.

Voor ons land betekent dat in de novembermaand een dikke min van 26,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Toen werden er 41.082 auto’s op naam gezet. Alleen Roemenië en Griekenland deden het binnen Europa met respectievelijk -44,6 en -47,2 procent nog slechter dan Nederland.

Over de eerste elf maanden is er zowel op Europees niveau (-7,6 procent) als bij ons (-9,9 procent) een min genoteerd in vergelijking met 2011. Wij mogen ten opzichte van andere landen dan nog niet eens klagen, zo verliest bijvoorbeeld Portugal 37,4 procent in het aantal registraties en Griekenland zelfs 40,5 procent.

Download hier het volledige Acea-overzicht van november >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.